Páginas

divendres, 12 de juny del 2015

Sistema suís, turmell...

Acavo de veure la guia que estan realitzant els Barcelona Eagles per al Moustaches. Idea collonuda i que serà digna de còpia per algun torneig -m'ho ensumo, no vull assenyalar quin-. A banda de donar molta informació ja mastegada m'he trobat amb una agradable sorpresa, el seu format. Aquesta temporada n'he jugat dos tornejos amb el sistema de grups -La Violette y la Copa Catalana- i ara, al setembre tocarà jugar amb el sistema suís.

Per a qui no ho sàpiga el sistema suís es un sistema de competició que s'utilitza en modalitats com els escacs o jocs de taula (Magic) en el que s'intenta enforntar als participants segons la seva respectiva actuació, a partir d'enfrontar a cada competidor amb un oponent de la seva mateixa puntuació o similar a cada ronda. Fiquem-nos en situació: el primer dia -dissabte- hi haurà dos bombos amb vuit equips a cada. Dintre d'aquells sortiran els primers emparellaments. A partir dels resultats d'aquests partits els nous partits sorgiran segons el seu rànquing de victòries/derrotes de cada equip del grup fins que cada equip jugui quatre equips. Amb les quatre rondes de partits finalitzades, els millors quatre de cada grup estaran classificats per a les eliminatòries pel torneig, mentre que els altres equips jugaran una lligueta per a veure qui queda com a campió de perdedors, aquesta vegada en ambdós casos amb el sistema de brackets tradicional (quarts de final, semifinals, final + les opcions que vulgui ficar l'organització).

El format suís té un avantatge molt clar: fomenta la combativitat i la igualtat entre els participants en tot moment, ja que t'assegures al final jugar amb equips del teu nivell. Es un mètode just i que premia la regularitat i no entra en joc la possibilitat de cops de sort i l'especulació que pot haver-hi als grups classificatoris. Si no vaig errat, als EUA és el sistema de joc que fan servir alhora de disputar la World Cup. Al cap i a la fi, si vols guanyar has de jugar contra els millors sí o sí, sense esperar a les eliminatòries: normalment, a un torneig de grups, quan un equip té la classificació per a la següent ronda assegurada, es deixa anar una mica (nota vàlida per a tots els esports.)

PD: el peu ja rutlla. Avui ja puc caminar amb l'ajuda de les crosses. D'aquí a tres setmanes toca tornar un altre cop a fer una placa i cap al traumatòleg. L'alta definitiva ja està més a prop...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tots els comentaris han d'anar signats amb nom/pseudònim. No es publicaràn aquells que tinguin un contingut violent, sexista i homòfob o que ataquin a l'autor o a tercers.